فهرست مطالب

علوم حرکتی و ورزش - پیاپی 14 (پاییز و زمستان 1388)

نشریه علوم حرکتی و ورزش
پیاپی 14 (پاییز و زمستان 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/10/11
  • تعداد عناوین: 14
|
  • نقش اطلاعات حس عمقی عضلات پا در هدایت مسیر حرکتی راه رفتن
    سید حسین حسینی مهر، علی اصغر نورسته صفحه 1
    انسان در طی حرکت و جابه جایی محیط اطرافش را مورد ارزیابی قرار می دهد و مسیری را به وسیله تصویر موجود در سیستم عصبی مرکزی از فضای حرکت که به صورت متوالی به روز می شود، انتخاب می کند. هدف از این تحقیق ارزیابی نقش اطلاعات حس عمقی عضلات پا به عنوان یک چهار چوب مرجع درتعیین جهت یابی بود. 11 مرد جوان راست دست به صورت داوطلبانه در این تحقیق شرکت کردند. ویبریشن یک طرفه عضلات پا از ابتدا و نیمه مسیر، در یک تکلیف حرکتی (راه رفتن، هفت گام) تحت شرایط چشم بسته و چشم باز به کار گرفته شد. انحراف از مسیر راه رفتن توسط مسافت هفتمین گام از اولین گام از محور داخلی- خارجی محاسبه شد. طول گام و زاویه انحراف پا از محور داخلی- خارجی برای هر هفت گام اندازه گیری شد. همه انحرافات از مسیر مستقیم توسط رد پای آزمودنی ها از خط مرجع بر روی زمین اندازه گیری شد. ویبریشن در شرایط چشم بسته و اعمال ویبریشن در نیمه مسیر، انحراف واضحی در مسیر گام برداری ایجاد کرد. در شرایط چشم باز انحرافات کمتر بود. همچنین انحراف کمی در مسیر گام برداری در شرایطی که چشم ها بسته و ویبریشن در ابتدای مسیر اعمال شد، به وجود آمد. اطلاعات حس عمقی عضلات پا نقش مهمی در تعیین یک چهارچوب مرجع برای انحراف از مسیر گام برداری ایجاد می کند.
    کلیدواژگان: ویبریشن، حس عمقی، عضلات پا
  • اثر یک دوره تمرینات ویبریشن کل بدن بر تعادل پویای دانشجویان مرد ورزشکار
    حیدر صادقی، امیر سرشین، فریبرز هوانلو صفحه 9
    تمرینات ویبریشن کل بدن(WBVT) به عنوان یک روش جدید تمرینی که موجب تحریک مکانیکی سیستم عصبی-عضلانی می شود، مورد توجه قرار گرفته است. با توجه به رابطه بالا بین کارایی سیستم عصبی-عضلانی با تعادل پویا که جزء لاینفک فعالیت های روزمره و ورزشی می باشد، هدف این پژوهش بررسی اثر یک دوره تمرین ارتعاش کل بدن بر تعادل پویای دانشجویان مرد ورزشکار بود. 20 نفر از دانشجویان مرد ورزشکار رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی (سن: 03/1±70/20 سال، وزن: 21/6±25/69 کیلوگرم، قد: 05/5±5/174 سانتی متر و شاخص توده بدنی: 1/3±58/22) داوطلبانه در این تحقیق شرکت کردند و به صورت تصادفی به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. قبل از شروع تمرینات ویبریشن کل بدن، تعادل پویا با استفاده از تست تعادلی گردش روی ستاره (SEBT) اندازه گیری شد. گروه تجربی یک دوره تمرینات ویبریشن کل بدن را در 10 روز (فرکانس 30 هرتز، دامنه 10 میلی متر، در 5 وضعیت بدنی مختلف هر وضعیت بدنی 2 دقیقه ویبریشن با فاصله 40 ثانیه استراحت) انجام دادند. پس از اتمام تمرینات، پس آزمون SEBT از دو گروه کنترل و تجربی به عمل آمد. از روش های آماری MANOVA، تحلیل واریانس دو راهه با اندازه گیری های مکرر و t همبسته به منظور تحلیل داده ها استفاده شد. بعد از تمرینات ویبریشن تفاوت های معنی داری در پنج جهت (داخلی، قدامی-داخلی، خلفی، خلفی-داخلی و خلفی-خارجی) نشان داد. در حالی که در سه جهت (قدامی، قدامی-خارجی و خارجی) دو گروه تفاوت معنی داری نداشتند، در شرایطی که مقایسه بین کلیه هشت جهت در یک زمان انجام گرفت بین دو گروه از نظر تعادل پویا اختلاف معنی داری مشاهده شد. بهبود در تعادل پویا، در پنج جهت داخلی 96/4%، قدامی-داخلی 3/4%، خلفی 6/8%، خلفی- داخلی 22/6% و خلفی خارجی 9/7% مشاهده شد. با توجه به یافته های این تحقیق می توان چنین نتیجه گیری نمود که به طور کلی تمرینات ویبریشن کل بدن می توانند تعادل پویا را بهبود بخشند اما بهبود در تعادل پویا، احتمالا در برخی جهات ویژه (داخلی، قدامی-داخلی، خلفی، خلفی-داخلی و خلفی-خارجی) رخ می دهد.
    کلیدواژگان: تمرینات ویبریشن کل بدن، تعادل پویا
  • بررسی اثر تمرینات پیلاتز بر درد و کنترل ثبات کمر در کمردرد مزمن غیر اختصاصی
    فاطمه بانیگل، رضا رجبی، عباس رحیمی صفحه 21
    نقش عضلات تنه، بخصوص ترنسورس ابدومینیس و مولتی فیدوس در ثبات ناحیه فقرات کمری اثبات شده است. ستون فقرات به عنوان تکیه گاه اندام ها، ذاتا بی ثبات و به مشارکت عضلانی برخوردار از یک سیستم کنترل حرکتی کارآمد جهت تعیین دقیق وضعیت ثباتی و ایجاد پاسخ های حرکتی مناسب وابسته می باشد. تغییرات سیستم کنترل حرکت فرد را مستعد کمردرد می کند و بالعکس. لذا در کنترل کمردرد طراحی برنامه ورزشی مناسب جهت تقویت این عضلات و بهبود عملکرد سیستم مذکور مهم است. این مطالعه کارآزمایی بالینی یک سو کور تاثیر تمرین پیلاتز را بر شدت درد و ثبات ستون فقرات ارزیابی می کند. 32 پرستار با کمردرد مزمن غیراختصاصی به صورت تصادفی در دو گروه پیلاتز و کنترل قرار گرفتند. گروه پیلاتز به مدت 6 هفته برنامه تمرینی را تحت نظر محقق انجام دادند. با VAS شدت درد، McGill Q. ماهیت درد، Pressure Biofeedback ثبات کمری سنجیده شد. آنالیز داده ها توسط تست تی مستقل و تست تی زوجی انجام شد. کاهش معنی دار شدت درد در گروه پیلاتز (0001/0P=)، افزایش ثبات کمری در گروه پیلاتز (0001/0P=) دیده شد. گروه کنترل تفاوت معنی داری در اندازه گیری پس آزمون نشان نداد. اختلاف معنی دار نتایج پس آزمون بین گروه کنترل و گروه پیلاتز در افزایش ثبات کمری (0001/0P=) و شدت درد (0001/0P=) وجود داشت. متد اختصاصی تقویت core پیلاتز با فوائد چند جانبه، به عنوان یک روش مکمل در درمان کمردرد مزمن غیر اختصاصی قابل توصیه می باشد.
    کلیدواژگان: کمردرد، پیلاتز، ورزش درمانی، پرستاران
  • تکرارپذیری و اعتبار خط کش منعطف ایرانی در اندازه گیری قوس کمر
    فواد صیدی، رضا رجبی، اسماعیل ابراهیمی تکامجانی، سید جواد موسوی صفحه 31
    در حال حاضر مناسب ترین روش برای اندازه گیری میزان قوس کمر، استفاده از عکس رادیوگرافی نیمرخ کمری است. ولی هزینه بالا، وقت گیر بودن و خطرات بالقوه آن به ویژه در تحقیقات گسترده و اندازه گیری های مکرر، استفاده از این روش را محدود ساخته است. هدف از انجام این تحقیق، بررسی میزان تکرارپذیری و اعتبار خط کش منعطف ایرانی به عنوان وسیله ای ساخت داخل و در عین حال ایمن، ساده و ارزان قیمت بود. این بررسی در دو مرحله تعیین تکرارپذیری داخل و بین آزمونگر خط کش منعطف و تعیین اعتبار آن در اندازه گیری قوس کمری انجام شد. برای تعیین تکرارپذیری داخل و بین آزمونگر خط کش منعطف ایرانی به ترتیب از 25 و 20 مرد سالم استفاده شد. به طوری که دو آزمونگر، هرکدام دو بار با فاصله زمانی حداقل یک دقیقه، میزان قوس کمری 25 نمونه اول را برای تعیین تکرارپذیری داخل آزمونگر خط کش منعطف اندازه گیری نمودند و یک بار نیز اندازه گیری را روی 20 نمونه دوم، جهت ارزیابی تکرارپذیری بین آزمونگر انجام دادند. برای تعیین اعتبار خط کش منعطف ایرانی از 10 مرد مبتلا به درد ناحیه کمری استفاده و میزان قوس کمری آنها به وسیله خط کش منعطف و عکس رادیوگرافی نیمرخ کمر مقایسه شد. اندازه گیری قوس کمر به شیوه یوداس و از مهره دوازدهم پشتی تا مهره دوم خاجی (T12-S2) انجام شد. با استفاده از آزمونICC، تکرارپذیری داخل آزمونگر خط کش منعطف ایرانی برای آزمونگر اول و دوم به ترتیب برابر92/0 و 89/0 و تکرارپذیری بین آزمونگر برابر82/0 به دست آمد. ضریب همبستگی بین اندازه گیری قوس کمری با خط کش منعطف ایرانی و عکس رادیوگرافی نیز اعتبار 91/0=r را نشان داد. با توجه به یافته های تحقیق، می توان از خط کش منعطف ایرانی به عنوان وسیله ای مطمئن، معتبر و در عین حال قابل حمل، کم هزینه و ایمن برای اندازه گیری قوس کمری استفاده کرد.
    کلیدواژگان: خط کش منعطف ایرانی، قوس کمر، تکرارپذیری، اعتبار
  • تاثیر تصویرسازی شناختی و انگیزشی همراه با تمرین بدنی بر عملکرد و یادگیری پرتاب آزاد بسکتبال
    ربابه رستمی، سید محمد کاظم واعظ موسوی، عباس بهرام، انوشیروان کاظم نژاد صفحه 39
    هدف از تحقیق حاضر مقایسه تاثیر سه نوع تمرین بدنی، تصویرسازی شناختی همراه با تمرین بدنی، و تصویرسازی انگیزشی همراه با تمرین بدنی بر عملکرد، یادداری و انتقال مهارت پرتاب آزاد بسکتبال بود. هفتاد و هشت دانشجوی دختر از دانشگاه علوم پزشکی که واحد تربیت بدنی را اخذ نموده بودند و سابقه شرکت در بسکتبال را نداشتند، بر اساس نتایج پرسشنامه های توانایی تصویرسازی حرکتی، توانایی تصویرسازی ورزشی، و نمرات پیش آزمون به روش انتساب تصادفی طبقه ای در سه گروه قرار گرفتند. گروه های تصویرسازی علاوه بر یادگیری مهارت پرتاب آزاد بسکتبال، تصویرسازی را نیز تمرین کردند و همه گروه ها در پیش آزمون مهارت، هیجده جلسه تمرین، و آزمون های یادگیری شرکت کردند. تحلیل واریانس با سنجش های تکراری در جلسات اکتساب بین گرو ه ها تفاوتی را نشان نداد. اما تحلیل واریانس یک راهه در آزمون های یادگیری برتری گروه تصویرسازی شناختی را نشان داد. این یافته ها نشان داد که کارکرد شناختی تصویرسازی در مقایسه با کارکرد انگیزشی تصویرسازی باعث یادگیری بهینه تکلیف می شود.
    کلیدواژگان: تصویرسازی شناختی، تصویرسازی انگیزشی، عملکرد، یادگیری، پرتاب آزاد بسکتبال
  • بررسی اعتبار و پایایی آزمون بی هوازی بر مبنای تکرار چابکی (RAAT) و RAST در برآورد توان بی هوازی دانشجویان فعال
    علیرضا صابری کاخکی، حمید رجبی، محسن محمدنیا احمدی صفحه 51
    هدف از این پژوهش، مطالعه اعتبار و پایایی آزمون بی هوازی بر مبنای چابکی- RAAT و RAST در سنجش توان بی هوازی دانشجویان فعال بود. 36نفر از دانشجویان پسر تربیت بدنی (سن 78/1±05/ 22سال، وزن 61/9 ±72/68 کیلوگرم، قد 36/5 ± 38/174 سانتی متر) با استفاده از نمونه گیری تصادفی (بر مبنای سال ورودی) انتخاب شدند و در دو نوبت آزمونRAAT (پیمودن6 نوبت مسافتT شکل 6/ 36متری با فاصله استراحتی10 ثانیه ای) و RAST (پیمودن 6 نوبت مسافت 35 متری با فاصله استراحتی 10 ثانیه ای) را اجرا کردند. آزمون وینگیت نیز به عنوان آزمون ملاک مورد استفاده قرار گرفت. جهت محاسبه اعتبار و پایایی از روش ضریب همبستگی پیرسون در سطح معنی داری 5 صدم استفاده شد. نتایج نشان داد همبستگی آزمون RAAT و وینگیت فقط در حداقل توان مطلق و نسبی معنی دار نبود (حداقل توان مطلق 08/0p= 29/0=r، حداقل توان نسبی 5/0p= 12/0=r)، اما در بقیه موارد معنی دار بود (حداکثر توان مطلق 001/0p= 73/0=r، حداکثر توان نسبی 01/0p= 40/0=r، میانگین توان مطلق 001/0p= 80/0=r، میانگین توان نسبی 03/0p= 37/0=r، شاخص خستگی 05/0p= 33/0=r). همچنین همبستگی آزمون RAAT وRAST درتمام شاخص ها معنی دار بود (حداکثر توان مطلق 001/0p= 88/0=r، حداکثر توان نسبی 001/0p= 77/0=r، میانگین توان مطلق 001/0p= 91/0=r، میانگین توان نسبی010/0p= 80/0=r، حداقل توان مطلق 001/0p= 77/0=r، حداقل توان نسبی 003/0p= 47/0=r، شاخص خستگی 009/0p= 43/0=r). پایایی آزمون RAAT و RAST نیز در تمامی موارد مشاهده شد (حداکثر توان مطلق RAAT 001/0p= 96/0=r، حداکثر توان مطلق RAST 001/0p= 97/0=r). یافته ها نشان داد آزمون RAAT در سنجش حداکثر و میانگین توان افراد فعال از اعتبار لازم و کافی برخوردار است. همچنین آزمون RAAT و RAST پایا هستند.
    کلیدواژگان: توان بی هوازی، آزمون، وینگیت، RAAT، RAST
  • تاثیر تعاملی تمرین با وزنه و بارگیری کراتین بر شاخص های سرمی آسیب سلولی مردان غیرورزشکار
    جبار بشیری، عباسعلی گائینی، حجت الله نیکبخت، حمد الله هادی، مهدی بشیری صفحه 61
    امروزه تمرینات با وزنه (بدنسازی) و مصرف مکمل کراتین مونوهیدرات جهت بهبود عملکرد ورزشی و افزایش توده عضلانی در بین جوانان شیوع زیادی پیدا کرده است. با توجه به وجود تناقضات، ابهامات و نگرانی ها درباره ی فواید و آثار جانبی مصرف کراتین، تحقیق حاضر به منظور تعیین تاثیر تعاملی تمرین با وزنه و مصرف کراتین بر میزان فعالیت آنزیم های LDH و CK (آنزیم های شاخص آسیب سلولی) در سرم 40 نفر دانشجوی مرد غیرورزشکار (با میانگین سنی 23/2±02/23 سال؛ وزن 75/8±13/73 کیلوگرم و قد 91/5±02/176 سانتی متر) در قالب طرح نیمه تجربی چهار گروهی (تمرین باوزنه- کراتین، تمرین باوزنه- دارونما، کراتین و کنترل) دوسویه کور با جایگزینی تصادفی، انجام شد. گروه های تمرین باوزنه- کراتین و تمرین باوزنه- دارونما به مدت پنج روز به تمرین های با وزنه (با شدت 75% یک تکرار بیشینه) پرداختند که در کنار آن کراتین و آرد گندم]3/0 گرم از هر کدام به ازای هر کیلوگرم وزن بدن)تقریبا 20 گرم در روز)[نیز مصرف کردند. گروه کراتین در مدت مذکور فقط به همان مقدار کراتین مصرف کردند. گروه کنترل بدون شرکت در تمرین با وزنه و مصرف کراتین فقط در پیش آزمون و پس آزمون شرکت کردند. نمونه های خونی 24 ساعت قبل از اولین جلسه تمرینی و 24 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی اخذ و با استفاده از دستگاه اتوآنالایزر میزان فعالیت آنها، اندازه گیری شد. برای اطلاع از تاثیر متغیرهای مستقل بر شاخص های سرمی آسیب سلولی، از تحلیل واریانس ANOVA و آزمون تعقیبی توکی در سطح معنی داری 05/0 استفاده شد. یافته ها نشان داد هر چند تمرین با وزنه به عنوان یک عامل اصلی میزان فعالیت LDH را به طور معنی داری تغییر (افزایش) داد (0001/0 = p)، ولی مصرف کراتین تاثیر معنی داری بر میزان فعالیت LDH نداشت (177/0 = p). این در حالی است که تمرین با وزنه و مصرف کراتین بر میزان فعالیت CK تاثیر متقابل معنی داری داشتند (0001/0 = p). همچنین، هر دو عامل اصلی (تمرین با وزنه و بارگیری کراتین) میزان فعالیت CK را به طور معنی داری تغییر(افزایش) دادند. در نتیجه، می توان گفت بارگیری کراتین ممکن است موجب تغییرات نامطلوب برخی از شاخص های سرمی آسیب سلولی (افزایش میزان فعالیت CK) بشود؛ ولی، جهت روشن شدن قطعی تاثیر تعاملی تمرین با وزنه و بارگیری کراتین بر آسیب های سلولی، به تحقیقات بیشتری نیاز هست.
    کلیدواژگان: تمرین با وزنه، بارگیری کراتین، آنزیم های شاخص سرمی آسیب سلولی، مردان غیرورزشکار
  • مطالعه تراکم ماده معدنی استخوان ورزشکاران نخبه زن در رشته های استقامتی، سرعتی و قدرتی
    مریم بان پروری، سید محمد مرندی، خلیل خیام باشی، عباس صالحی کیا صفحه 69
    برخی مطالعات انجام شده حاکی از آن است که ورزش می تواند تراکم توده استخوانی را افزایش دهد، اما هنوز در مورد نوع وشدت آن که حداکثر تحریک آنابولیک را برای استخوان ایجاد می کند، اطمینان حاصل نشده است. هدف این مطالعه، مقایسه تراکم ماده معدنی استخوان ورزشکاران نخبه زن در رشته های استقامتی، سرعتی و قدرتی و همچنین زنان غیرورزشکار بود. آزمودنی های این تحقیق را 43 زن 30-20 ساله در قالب 4گروه تشکیل می دادند که شامل 10 دونده سرعتی (100و 200 متر)، 11 دونده استقامتی (3000 و5000 متر)، 11 بدنساز و11غیر ورزشکار بودند. ورزشکاران دارای حداقل 4 سال سابقه ورزشی مستمر در هر یک از رشته های مورد نظر بودند که از باشگاه های شهر اصفهان انتخاب و سابقه شرکت در مسابقات بین المللی، قهرمانی کشور و عضویت در تیم-های ملی را داشتند. در حالی که غیرورزشکاران سابقه هیچ گونه فعالیت ورزشی مستمر و منظمی را نداشتند. تراکم ماده معدنی (BMD) مهره های کمر و گردن استخوان ران آزمودنی ها، به وسیله دستگاه جذب سنج دوگانه انرژی اشعه ایکس (DEXA) اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی (تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی دانت در سطح معناداری05/0= α) تحلیل شدند.
    نتایج به دست آمده از تحقیق نشان داد که بدنسازان در مقایسه با تمامی گروه ها، به طور معناداری BMD بالاتری را در گردن استخوان ران داشتند (00/0= Pو00/0= Pو00/0= P). اما بین دونده های استقامتی و گروه غیرورزشکار تفاوت معناداری وجود نداشت (342/0= P)، در حالی که دونده های سرعتی در مقایسه با دونده های استقامتی و گروه غیرورزشکار افزایش معناداری را در این ناحیه داشتند (001/0= Pو000/0= P). در ستون مهره ها، دونده های استقامتی به طور معناداری پایین تری مقدار BMD را در مقایسه با دونده های سرعتی، بدنسازان وغیر ورزشکاران داشتند (08/0= Pو00/0= Pو037/0= P). اما بین بدنسازان و دونده های سرعتی (48/0= P) و هم چنین بین دونده های سرعتی و غیرورزشکاران (571/0= P) تفاوت معناداری مشاهده نشد، در حالی که بدنسازان نسبت به گروه غیر ورزشکار، BMDبالاتری را در این ناحیه داشتند(004/0= P). با توجه به نتایج تحقیق، این نظریه که پاسخ استخوان در برابر بار مکانیکی، به نوع وشیوه فعالیت ورزشی وابسته است، مورد تایید قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: چگالی ماده معدنی استخوان، دوندگان سرعتی، دوندگان استقامتی، بدنسازان، ورزشکاران نخبه
  • تاثیر تمرین هوازی در آب در دوره های مختلف زمانی بر ساختار بطن چپ مردان میانسال
    محمدرضا ذوالفقاری، حجت الله نیک بخت، حمید رجبی، کمال خادم وطنی صفحه 81
    هدف از پژوهش حاضر تعیین تاثیر تمرینات هوازی در آب در دوره های مختلف زمانی بر ساختار بطن چپ مردان میانسال بود. تعداد30 نفر با سن (7/1± 5/46)، قد (5/1±173) و وزن (کیلوگرم2/1±5/82) از بین اعضاء هیئت علمی و کارمندان دانشگاه ارومیه که سابقه بیماری قلبی عروقی و بیماری خاص نداشتند، به صورت هدف-مند انتخاب، و به دو گروه تجربی (تعداد 15نفر) و گواه تقسیم شدند. برنامه تمرینی گروه تجربی، شامل اجرای حرکات اندام فوقانی و تحتانی منتخب توام با راه رفتن، دویدن در آب با شدت 60 تا 75 درصد ضربان قلب ذخیره (روش کارونن) سه جلسه در هفته طی سه ماه بود. در ابتدا و انتهای هر ماه، ابعاد پایان دیاستولی، سیستولی، ضخامت دیواره خلفی و سپتوم بطن همچنین جرم بطن چپ استراحتی آزمودنی ها به روش اکوکاردیوگرافی دو بعدی و داپلری اندازه گیری شد. تحلیل آماری داده ها توسط آزمون ANOVA با اندازه گیری های مکرر و آزمون تعقیبی بنفرونی نشان داد، اجرای این روش تمرینی در کوتاه مدت تغییرات معناداری در ابعاد پایان دیاستولی بطن چپ ایجاد می کند (05/0>p). در مقابل تغییرات قطر پایان سیستولی در هیچ کدام از دوره های تمرین معنادار نبود. همچنین تغییرات ضخامت دیواره خلفی و توده بطن چپ فقط در دوره سوم یعنی پس از سه ماه تمرین معنادار بود (05/0>p). در حالی که تغییر معنادار آماری در ضخامت سپتوم بطنی مشاهده نشد. با توجه به نتایج حاصله می توان گفت: تمرین هوازی در آب به عنوان یک تمرین ترکیبی پویا که اضافه بار حجمی در آن غالب است، می تواند برای افراد میانسال که توانایی فعالیت در خشکی ندارند، گزینه ای مناسب در حفظ و ارتقاء سلامتی آنان باشد.
    کلیدواژگان: ابعاد پایان دیاستولی بطن چپ(LVEDD)، ابعاد پایان سیستولی بطن چپ (LVESD) ضخامت دیواره آزاد پشتی بطن چپ (PWT)، ضخامت دیواره بین بطنیIVST))، توده بطن چپ (LVM)
  • محدودیت های پژوهش در تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران
    شهرام علم، فریدون تندنویس، علی محمد امیرتاش صفحه 95
    هدف این تحقیق شناسایی و اولویت بندی موانع، مشکلات و تنگناهای پژوهش در تربیت بدنی آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران می باشد. جامعه این تحقیق را کلیه کارشناسان ارشد تربیت بدنی شاغل و مستخدم رسمی وزارت آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران که تعداد آنها طبق آمار سال تحصیلی جاری 546 نفر است، تشکیل داده است. از این تعداد، 360 نفر معادل 64 درصد جامعه به عنوان نمونه آماری پژوهش انتخاب شدند. تحقیق حاضر از نوع توصیفی انتخاب شده و اطلاعات آن به صورت میدانی جمع آوری شده است. برای جمع آوری اطلاعات لازم در این پژوهش از مطالعات کتابخانه ای و پرسشنامه استفاده شده است. جهت تهیه ساختار پرسشنامه، اطلاعات اولیه به روش دلفی جمع آوری شد و سپس سوال های طرح شده پرسشنامه، مورد تحلیل عوامل (از نوع مولفه های اصلی) و آزمون های مربوطه قرار گرفت. در این تحقیق برای تعیین پایایی پرسشنامه از روش آلفای کرونباخ استفاده شده که برای کل پرسشنامه برابر با 88/0 به دست آمد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها در این تحقیق از تحلیل عاملی و روش های آمار توصیفی مانند محاسبه فراوانی، درصد، میانگین و انحراف معیار استفاده شده است. یافته های مهم این تحقیق نشان داد که عوامل امکاناتی و مالی، سازمانی و اداری، فردی و اجتماعی و عوامل حرفه ای و تخصصی به ترتیب اولویت، محدود کننده فعالیت های پژوهشی در تربیت بدنی آموزش و پرورش می باشند. همچنین از میان عوامل سازمانی و اداری؛ وضعیت ارتباط تربیت بدنی آموزش و پرورش با مراکز بین المللی علوم ورزشی، از میان عوامل امکاناتی و مالی؛ وضعیت ارائه تسهیلات لازم برای شرکت پژوهشگران تربیت بدنی در همایش های علمی بین المللی، از میان عوامل حرفه ای و تخصصی؛ وضعیت تسلط پژوهشگران تربیت بدنی به زبان انگلیسی جهت استفاده از منابع خارجی و از میان عوامل فردی و اجتماعی؛ وضعیت تربیت پژوهشگران ماهر تربیت بدنی توسط دانشگاه های کشور، بیشترین محدودکننده های پژوهش در تربیت بدنی آموزش و پرورش شناسایی شدند.
    کلیدواژگان: محدودیت، پژوهش، تربیت بدنی، آموزش و پرورش
  • ارتباط بین فرهنگ سازمانی و اثر بخشی در سازمان تربیت بدنی جمهوری اسلامی ایران بر اساس مدل دنیسون
    محمدحسین قربانی، حسن اسدی، مسلم شریفی صفحه 107
    در پژوهش حاضر، ارتباط میان فرهنگ سازمانی و اثر بخشی در سازمان تربیت بدنی جمهوری اسلامی ایران با استفاده از نظریه و مدل فرهنگ سازمانی دنیسون، مورد مطالعه قرار گرفته است و نتایج پژوهش با نتایج پژوهش هایی که در سایر سازمان ها در نقاط مختلف جهان انجام گرفته، مقایسه شده است. تحقیق حاضر، توصیفی و از نوع همبستگی بوده که به شکل میدانی به اجرا در آمده. جامعه این پژوهش شامل تمامی مدیران و کارکنان سطوح مختلف سازمان تربیت بدنی جمهوری اسلامی ایران بوده است که به شکل تصادفی ساده انتخاب شده اند. برای جمع آوری اطلاعات از ابزار پیمایش فرهنگ سازمانی دنیسون (DOCS) و جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی (میانگین، انحراف استاندارد و...) و استنباطی(ضریب همبستگی و تحلیل ماتریس همبستگی) بهره گرفته شده. نتایج تحقیق نشان داد که در این سازمان، ارتباط مثبت و معنی داری (01/0p‹، 78/0=r) بین فرهنگ سازمانی و اثربخشی وجود داشته و در مجموع نتایج پژوهش، این عقیده را که فرهنگ سازمان به طور نزدیکی مرتبط با اثربخشی آن می باشد مورد حمایت قرار داده و نشان می دهد که مدل دنیسون را می توان به عنوان یک ابزار شناختی برای درک فرهنگ سازمانی و اثراتی که بر روی ابعاد مختلف اثربخشی دارد، در سازمان تربیت بدنی به کار برد.
    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، اثربخشی، مدل دنیسون، سازمان تربیت بدنی
  • توصیف وضعیت اجرای درس تربیت بدنی و ورزش در سه پایه اول مدارس ابتدائی کشوراز نظر معلمین و مدیران
    سید امیر احمد مظفری، محمدرضا معین فرد، حسین پورسلطانی، بتول مشرف جوادی، محمدرضا اسماعیلی صفحه 119
    با توجه به اهمیت درس تربیت بدنی در مقطع ابتدایی از سال 1376 نگرش جدیدی نسبت به این درس در راستای توسعه و بهبود آن در وزارت آموزش و پرورش آغاز گردیده است و لذا تحقیق حاضر وضعیت اجرای درس تربیت بدنی و ورزش را در سه پایه اول مدارس ابتدایی کشور را جهت استفاده مسئولین و کارشناسان برای برنامه ریزی، مورد بررسی و توصیف قرارداده است. روش این تحقیق از نوع توصیفی پیمایشی بوده و داده های آن به طریق میدانی جمع آوری شده است. جامعه آماری شامل معلمین و مدیران سه پایه اول مدارس ابتدایی کشور که در 11808 مدرسه پسرانه و 11437 مدرسه دخترانه در 28 استان کشور مشغول تدریس و یا مدیریت بودند. نمونه آماری به ماخذ 5% جامعه آماری انتخاب شد که شامل 796 معلم مرد، 325 معلم زن و 591 مدیر مرد و 500 مدیر زن بود. اهداف تحقیق شامل توصیف ویژگی های فردی آزمودنی ها، توصیف وضعیت اجرای درس تربیت بدنی در ابعاد اهداف، آموزش و محتوای درسی، نیروی انسانی، اماکن تاسیسات و وسایل و بودجه و ارزشیابی و مقایسه دیدگاه های معلمین مرد و زن در رابطه با بعضی از متغیرها بود. متغیرهای تحقیق شامل: وضعیت نیروی انسانی، دیدگاه مدیریتی در اجرای درس تربیت بدنی، اهداف درس تربیت بدنی، آموزش و محتوای درس، اماکن تاسیسات و بودجه، ارزشیابی درس و دیدگاه معلمین و مدیران در رابطه با استفاده از روش های نوین تدریس بود. برای جمع آوری داده ها از دو نوع پرسشنامه استفاده شده است. پرسشنامه ویژه معلمین که شامل 82 سئوال بود و پرسشنامه مدیران نیز شامل 47 سئوال بود که پس از تایید روایی و پایایی مورد استفاده قرار گرفت. تجزیه توصیفی داده ها با استفاده از روش آمار توصیفی و با محاسبه فراوانی، درصد، میانگین و انحراف استاندارد انجام شد و نتایج در جداول ارائه شدند. برای آزمون فرضیه های تحقیق با استفاده از آزمون مناسب آماری، توزیع طبیعی و تجانس واریانس داده ها مورد بررسی قرار گرفت و براساس نتایج حاصل از استفاده از این آزمون، از آزمون، آماری (خی دو) برای آزمون فرضیه ها استفاده شد. یافته های تحقیق نشان داد که، اکثریت معلمین و مدیران دارای مدرک تحصیلی دیپلم یا کاردانی بودند. حدود70% معلمین در رشته تربیت بدنی تخصص نداشتند. اکثریت معلمین (25%مرد-20% زن)سابقه تدریس بین (3-1سال) و مدیران بین (10-5 سال) داشتند. اکثریت معلمین (زیر50%) با اهداف رفتاری آشنایی داشته و در طرح درس خود از آنها استفاده می کرده اند. در حدود 40% معلمین بر حرکات اساسی و بنیادی در تدریس خود تاکید داشتند. حدود 58% از معلمین برای تدریس از طرح درس استفاده می کرده اند. کمتراز50% نفر معلمین نمره این درس را بر مبنای تحقق اهداف رفتاری توسط دانش آموز تعیین می کرده اند. حدود 78% معلمین از فضای مدرسه برای تدریس درس تربیت بدنی استفاده می کردند. حدود 27% معلمین، 60% تا 80% از نمره این درس را به پیشرفت دانش آموزان در آمادگی جسمانی اختصاص می داده اند. حدود 37% معلمین با روش تدریس تلفیقی برای تدریس درس تربیت بدنی موافق بوده اند.
    کلیدواژگان: تربیت بدنی و ورزش، وضعیت درس تربیت بدنی، مدارس ابتدایی
  • ارتباط بین فعالیت بدنی با تحلیل رفتگی شغلی و انگیزه پیشرفت در کارشناسان ورزشی سازمان تربیت بدنی جمهوری اسلامی ایران
    مجید خوروش، محمد احسانی، فریدون تندنویس صفحه 133
    هدف از انجام این تحقیق بررسی ارتباط بین فعالیت بدنی با تحلیل رفتگی شغلی و انگیزه پیشرفت در کارشناسان ورزشی سازمان تربیت بدنی جمهوری اسلامی ایران می باشد. روش تحقیق این پژوهش از نوع همبستگی-مقایسه ایی است. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه کارشناسان ورزشی سازمان تربیت بدنی به تعداد 571 نفر می باشد که به علت محدودیت تعداد، تمامی آنها به عنوان نمونه آماری انتخاب شده اند. ابزار اندازه گیری این تحقیق شامل پرسشنامه فعالیت بدنی بک، پرسشنامه تحلیل رفتگی مسلش و پرسشنامه انگیزه پیشرفت هرمنس می باشد. اطلاعات به دست آمده از (280) پرسشنامه جمع آوری شده، با استفاده از روش های آماری توصیفی و استنباطی t،F، توکی،ضریب همبستگی پیرسون ورگرسیون چند متغیره مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و نتایج به دست آمده نشان داد که میانگین فعالیت بدنی و نمره انگیزه پیشرفت آزمودنی ها بالاتر از حد متوسط و میزان تحلیل رفتگی نزدیک به نیمی از کارشناسان ورزشی سازمان در حد متوسط بود. نتایج نشان داد، بین فعالیت بدنی و مولفه های آن با تحلیل رفتگی شغلی همبستگی معنادار منفی وجود دارد (05/0 (pو متغیر نمره کل فعالیت بدنی و مولفه اوقات فراغت توان پیش بینی (27) درصد از میزان تحلیل رفتگی را دارند. همچنین بین فعالیت بدنی و تحلیل رفتگی با انگیزه پیشرفت در سطح 05/0 P ارتباط معنادار وجود نداشت. در مجموع نتایج تحقیق نشان داد که فعالیت بدنی و ورزش یک شیوه مفید و موثر در کاهش تحلیل رفتگی می باشد.
    کلیدواژگان: فعالیت بدنی، تحلیل رفتگی شغلی، انگیزه پیشرفت، کارشناس ورزش
  • بررسی عوامل انگیزاننده و نگهدارنده شغلی دبیران تربیت بدنی
    حسن قره خانی، هاشم کوزه چیان، محمد احسانی صفحه 151
    هدف تحقیق حاضر بررسی عوامل انگیزاننده و نگهدارنده شغلی دبیران تربت بدنی (بر اساس نظریه هرزبرگ) بود. از بین تمامی دبیران تربیت بدنی مقطع متوسطه شهر تهران (N=850) 268 نفر به صورت تصادفی به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شد. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه استاندارد دانت (1996) با پایائی (96/0) گردآوری شد. آزمون های تی مستقل، ضریب همبستگی پیرسون و آنالیز واریانس برای آزمون فرضیات تحقیق مورد استفاده قرار گرفت. نتایج تحقیق (در سطح معنی داری 05/0). تفاوت معنی داری بین انگیزش شغلی مردان و زنان نشان نداد ولی بین عوامل انگیزاننده مردان و زنان تفاوت معنی داری مشاهده شد، اما بین عوامل نگهدارنده آنان تفاوت معنی داری یافت نشد. همچنین بین سن و انگیزش شغلی ارتباط معنی داری وجود نداشت و هیچ یک از مجموعه عوامل انگیزاننده و نگهدارنده (به طور مجزا) با سن ارتباط معنی داری نداشتند. تفاوت معنی داری بین انگیزش شغلی افراد با مدارک تحصیلی مختلف مشاهده نشد با این حال بین عوامل انگیزاننده افراد با توجه به مدرک تحصیلی آنان تفاوت معنی دار بود اما بین عوامل نگهدارنده آنان تفاوت معنی دار نبود بنابر این می توان گفت انگیزش شغلی و عوامل محیطی کار (نگهدارنده) کمتر تحت تاثیر متغیرهای عینی قرار میگیرند اما میزان اهمیت جنبه های درونی کار (انگیزاننده) تا حدودی تحت تاثیر متغیر های یاد شده می باشد.
    کلیدواژگان: انگیزش شغلی، عوامل انگیزاننده، عوامل نگهدارنده
|
  • The Role of Leg Muscles Proprioceptive Inputs in Steering of Walking
    Ali Asghar Noraste, Seyed Hossein Hosseini Mehr Page 1
    During locomotion, human subjects navigate in their environment and choose the direction by means of the internal representation of space that is continuously updated by sensory input. The aim of this study was to assess whether leg proprioceptive information plays a role in the definition of the reference frame for orientation. Eleven male young healthy rights – handed subjects volunteered in these experiments. Unilateral leg vibration muscle was applied during locomotion a long a straight path in these subjects. Vibration was administered either from the onset or in the middle of a seven- step task, under eyes–open (OE) or blindfolded condition. The deviation of the walking trajectory was quantified by the distance of the seventh from the first foot print along the medio – lateral axis. Foot angles and stride lengths were computed for all foot all foot – falls. All deviations from the straight – ahead were accompanied by coherent changes in foot orientation on the ground. Vibration produced a clear – cut deviation from the straight – ahead direction when delivered in the middle of blindfolded locomotion. With EO the deviation was much smaller. A mild deviation was obtained in blindfolded condition when vibration started at the onset of locomotion. Leg proprioceptive plays a major role in the definition of loco motor trajectory.
  • The Effect of Whole Body Vibration Training on Dynamic Balance in Athletic Students
    Heidar Sadeghi, Amir Sarshin, Fariborza Hovanlo Page 9
    Whole body vibration training (WBVT) has been considered as a new method of training that resulted in mechanical stimulation of neuromuscular system. Regarding to the high relationship between neuromuscular system efficacy and dynamic balance that it is an avoidable part of daily activity and sports skill, the purpose of this study was to examine the effect of whole body vibration training on dynamic balance in male athletic students. Twenty male athletic students from the departments of physical education and sport science of university of Tehran (age: 20.7±1.03 y, weight: 69.25±6.21 kg, height: 174.5±5.05 cm, BMI: 22.58±3.1) participated in this study while they divided in two control and experimental groups. The dynamic balance measured with the star excursion balance test (SEBT) before applying WBVT. Experimental group participated in whole body vibration training for 10 days (frequency 30 Hz, amplitude 10 mm, in five different body position with two minutes vibration each position and 40 seconds rest). The post-test of SEBT done for two groups afterward. MANOVA, a two way repeated measure ANOVA and dependent t test used to analyze the data. Significant differences shown for dynamic balance after WBVT in five excursions (medial, antro-medial, posterior, postro-lateral and postro-medial). Two groups had a significant difference when all excursions compared in a time. An improvement shown in five excursions (medial %4.69, antro-medial %4.3, posterior %8.6, postro-lateral %6.22 and postro-medial %7.9). WBVT could improve dynamic balance specifically in medial, antro-medial, posterior, postro-lateral and postro-medial excursions.
  • Evaluation of Effectiveness the Pilates Exercise on Pain and Iumbopelvic Stability in Non Specific Chronic LBP
    Fatemeh Banigol, Reza Rajabi, Abbas Rahimi Page 21
    The role of trunk muscles especially Transverses abdominis and Multifidus in lumbar spinal stability has been discovered. The Spinal column is a basement for limbs that are inherently unstable and muscular partnership dependent. This partnership depends on the existence of one efficient movement control system that has the potency for precise appointment of spine stability condition and subsequently reactions movement control system. Any changes in this system may cause a LBP in person and vice versa. Therefore it is important that an efficient exercise regimen instruct to train these muscles and improvement function of control system. The purpose of this of single blind randomized controlled trial study is to investigate the efficacy of a specific therapeutic exercise approach based on Pilates exercise on pain and stability of lumbopelvic. 32 nurses between with the non specific chronic low back pain were randomly entered into control group and Pilates group. The exercisetraining group undertook six week program of exercises. The quality and perceived intensity of pain were assessed using the visual analogue scales (VAS), McGill Pain Questionnaire (MPQ) and pressure biofeedback to assess stability of lumbopelvic. Data analysis was performed using paired T-Test, Independent T- Test. A significant reduction in pain intensity (P=.0001) and Improved stability (P=.0001) was seen in the training group. The control group showed no significant differences in the same measures post intervention. Between the Pilates and Control groups has significantly difference in pain intensity (P=.0001) and in Improved stability (P=0001). These data suggest that Pilates’ specific core stability exercise with multiaspect benefits can used as a complement method in non-specific chronic low back pain.
  • Reliability and Validity of Iranian Flexible ruler In Lumbar Spine Curvature Measurement
    Foad Saidi, Reza Rajabi, Esmail Ebrahimi Takamejani, Seyed Javada Mosavi Page 31
    The purpose of this study was to investigate the effect of massage on the knee extensor muscles fatigue following submaximal isokinetic contractions. Ten male games players (age 22.9 ± 1.7 years, body weight 75.2 ± 6.5 kg, height 182.2 ± 4.2 cm, all values mean ± SD) volunteered to participate in two experimental sessions (massage and rest conditions) one week apart and at the same time of day. On each test day, subjects were performed submaximal isokinetic concentric efforts of the knee extensors at 60°/s, across a 90° range of motion. The subjects relaxed during the passive flexion phase. Fatigue was judged to have occurred when the torque output dropped below 50% PT for three consecutive movements. Subjects then either received massage on the knee extensors or rested for a 5 minute duration. Recovery from fatigue was quantified using peak torque (PT), vertical jump test and perceived recovery scale (VAS). Statistical analysis was conducted using SPSS version 13.0. The data was analyzed using a repeated measure ANOVA and t-test. PT and vertical jump significantly declined following fatigue protocol. There was no significant difference in PT and vertical jump test value change between rest and massage conditions. There was a significant increase in fatigue VAS at the end of fatigue protocol. There was a significant difference in fatigue VAS between massage and rest condition. This study supports the use of massage for helped the subjective feeling of fatigue but there was not enough evidence to conclude that there is an effect of massage on muscle fatigue.
  • Effects of Cognitive and Motivational Imagery Accompanied with Physical Practice on Performance and Learning of the Basketball Free Throw
    Robabeh Rostami, Mohammad VaezMousavi, Abbas Bahram, Anoshirvan Kazemnejad Page 39
    The present study was designed to compare the effects of physical practice, cognitive imagery accompanied with physical practice, and motivational imagery accompanied with physical practice on performance and learning of the Basketball free throw. Seventy eight female students with no prior experience inthe task participated in the study in partial fulfillment of the requirements for their P.E. course. They were assigned in three groups according to the results of Motor Imagery Ability questionnaire, Sport Imagery Questionnaire, and pretest scores. All groups participated in pretest, eighteen sessions of practices and learning tests. The results of variation analysis with repeated measures among groups in acquisition sessions did not show significant difference. Theresults of one way ANOVA indicated that cognitive imagery group produced better results in retention and transfer tests. In comparison two methods, cognitive function accompanied with physical practice, vs. Motivational imagery accompanied physical practice, and results pointed out that first method improve task optimal learning.
  • The Validity and reliability of the RAAT and RAST anaerobic test in estimating of anaerobic power
    Alireza Saberi Kakhki, Hamid Rajabi, Mohsen Mohammadnia Ahmadi Page 51
    The purpose of this study was to determine validity and reliability of the Repeated Agility-based anaerobic test (RAAT) and Running- based Anaerobic Sprint Test (RAST). The subjects were selected randomly (n=36) among male P.E students. They performed the RAAT and RAST test. The Wingate anaerobic test also used as criteria test. The data was analyzed by regression pattern (p<0.05). The result showed that the correlation of RAAT and Wingate test wasn’t significant only in absolute and relative minimum power (absolute minimum power p=0/08 r=0.29, relative minimum power p=0/5 r=0/12) but was significant in other variables (absolute maximum power p=0/001 r=0.73, relative maximum power p=0/01 r=0.40, absolute mean power p=0/001 r=0.83, relative mean power p=0/03 r=0.37, Fatigue index r=0.33 p=0/05). On the other hand, the correlation of RAAT and RAST was significant (absolute maximum power r=0.88 p=0/001, relative maximum power p=0/001 r=0.77, absolute mean power r=0.91 p=0/001, relative mean power p=0/001 r=0.80, absolute minimum power r=0.77 p=0/001, relative minimum power p=0/003 r=0.47, Fatigue index r=0.43 p=0/009). Reliability of RAAT and RAST test showed in all aspect (absolute maximum power’s reliability in RAAT r=0.96 p=0/001, absolute maximum power’s reliability in RAST r=0.97 p=0/001). The results showed that the RAAT has sufficient validity. Also the RAAT and RAST test are Reliable.
  • Effect of weight-Training and Creatine Loading onThe Cellular Damage Indices Enzymes Activity in Non-Athletic Male Students
    Jabar Bashiri, Abass Ali Ghaini, Hojat Alah Nikbakht, Hamd Alah Hadi, Mehdi Bashiri Page 61
    The purpose of this study was to determine the effect of eight weeks resistance training on muscle strength, lean body mass, serum myostatin, GASP-1, IGF-I and IGFBP-3 in untrained young men. Sixteen young men (19-26 years) were assigned to resistance training (n=8) or control (n=8) groups. The training protocol consisted of thrice weekly using three sets of eight to ten repetitions at 60-70% of 1RM for whole-body exercises, whereas control group performed no resistance training. Blood sampling, muscular strength test and body composition analysis (DEXA), were performed at 0, 4th and 8th weeks. Myostatin, GASP-1, and IGFBP-3 measured by enzyme immuno assay,wherease IGF-I was determined via immunoradiometric. Result showed that resistance training caused significant increases in muscular strength [between weeks 0 and 4 (P<0.05), and weeks 4 and 8 (P<0.05)], lean body mass [between weeks 0 and 8 (P<0.05)] and GASP-1 [between weeks 0 and 8 (P<0.05)], whereas myostatin were decreased [between weeks 0 and 4 (P<0.05), and weeks 4 and 8 (P<0.05)]. But significant change in serum levels of IGF-I and IGFBP-3 did not observe. The findings of this study suggest that 8 weeks resistance training does not alter serum levels of IGF-I and IGFBP-3, and decreasing myostatin production and inhibitation of its function by GASP-1 may play important role in increasing muscle strength and muscle mass which induced by resistance training.
  • The Study of Bone Mineral Density Among Elite, Female Athletes in Endurance, Sprint and Strength Fields
    Maryam Banparvari, Sayed Mohammad Marandi, Khalil Khayambashi, Abass Salehikia Page 69
    Studies have shown that exercise can increase bone density, but there is still uncertainty about the type and the intensity of exercise that provides maximum anabolic stimulus to bone. The purpose of this study was the study of bone mineral density among elite, female athletes in endurance, sprint and strength fields. Subjects comprised 32 elite female athletes, 11 endurance runners (3000 and 5000m), 10 sprinters (100 and 200m), 11 body builders and 10 non athlete controls aged 20-30 years. The athletes previously had at least 4years regular activity in their fields. The non athletes had not any regular physical activity before. Bone mineral density (BMD*) of the lumbar spine and femoral neck was measured by DEXA†.Data analyzed with descriptive and inferential statistics (ANOVA‡ and DUNNET POST HOC,  =0/05). Results are shown that body builders had significantly higher BMD at femoral neck Compared with all group (P=0/000, P=0/000, P=0/000). Between endurance runners and non athletes did not significantly differ (P=0/342), while sprinters had significantly higher BMD than endurance runners and non athletes at this site (P=0/001, P=0/000). At lumbar spine, endurance runners had significantly lower BMD, compared with all groups (P=0/037, P=0/000, P=0/008), but between body builders and sprinters ((P=0/48) also sprinter and non athletes did not differ (P=0/571), while body builders had significantly higher BMD at this site compared with non athletes (P=0/004). Our results provide further support for the concept that the type and Mode of exercise.
  • The Effect of Time Course Water Aerobic Training on the Morphology of Left Ventricle in Middle-aged Men
    Mohammad Reza Zolfaghari, Hojatolah Nikbakht, Hamid Rajabi, Kamal Khadem Vatani Page 81
    The aim of the present research was to determine the effect of time course water aerobic training on the morphology of left ventricle in middle –aged men. Thirty members of the academic staff, with Mean (SE) age of 46.5 ± 1.7 yr, weight of 82.5 ± 1.2kg, height of 173 ± 1.5cm, who did not have any cardiovascular or particular diseases were randomly selected for the purpose of this study. Then they were divided into two experimental and control groups each group was composed of 15 members. The training program of the experimental group included upper and lower extremity exercises as well as running and walking in water with the intensity of 65- 75% HR reserve (Karvonen protocol). They all were given those exercises three times in a week over three months. To investigate the effects of training on cardiac morphology, subjects were evaluated both at the beginning and ending of each month, their LEVDD, LVESD, IVST, PWT, LVM were tested via the bi-dimensional and Doppler echo-cardiography. Analysis of variance (ANOVA) with repeated measures was employed to detect any possible changes in each variable as a result of training. The benfruni post-hoc procedure was used for specific comparison, with the level of statistical significance at p<0/05. The results indicated that this type of training in short term period showed significant changes in LVEDD (p<0/05). Furthermore, the results did not reveal any significant changes in LVESD, IVST. Besides, the changes in PWT and LVM was significant in the tertiary period after three months (p<0/05). The present study has shown As regards the obtained results it could be concluded that: water aerobic training as a compound exercise with the volume overload can be a suitable choice for the middle aged men who were not able to conduct activities on land.
  • Research Restriction in Physical Education of Education Ministery in Iran
    Shahram Alam, Feridona Tondnevis, Ali Mohammad Amirtash Page 95
    The purpose of this research was identify and priority of the problems and obstruction of research in physical education in education ministry of Iran. The population in this research consisted of 546 physical education masters whom are employed in the ministry of learning and education of Iran, according to this educational years statistics. 64 present of this people, about 360 of them, are selected as the statistic research examples. This is a descriptive type of research in which the data are collected by the field method. The necessary information has been collected through the library study and questionnaire. In the way of structuring the questionnaire, firstly the primary information collected in DELPHI way then the schemed questions in questionnaire were analyzed FACTOR ANALASIS and related tests. In this research reliability of the questionnaire has been checked by the CRONBACH ALPHA procedure resulting in 88 present for the whole questionnaire. To analyze the data in this research, DESCRIPTIVE STATISTIC methods and FACTOR ANALASIS, have been utilized. The important facts discovered by this research proved that financial, organizational, private-social and also professional elements, by pointy are limiting the research and developments which are to be made in physical education field of Education Ministry. Also, from organizational elements, the relation and cooperation of the physical education system with other international sports science centers, from financial elements, the situation of providing facilities for researchers for researchers to attend the international seminars, from professional elements, the level of English knowledge between researches for using foreign sources, from private-social elements, the situation of training the expert researchers in this field by universities are the most limiting factors in physical education system of society.
  • The Relationship between Organization Culture and Effectiveness in Physical Education Organization of Islamic Republic of Iran Based on Denison's Model 
    Mohammad Hosin Ghorbani, Hasan Asadi,  Moslem Sharifi Page 107
    In the present research the relationship between organization culture and effectiveness in Physical Education Organization of Islamic Republic of Iran by the use of Denison’s organization culture theory and model is studied. Then the research results are compared whit same researches in other countries. This research was descriptive-correlative survey, as well as field work. The statistical population of the research consists of all staffs and managers of different levels of under studied organization that selected randomly. In order to gather data, Denison organization culture survey (DOCS) instrument is used and for data analysis descriptive statistics (mean, standard deviation…) and inferential statistics (Correlation Coefficient, Correlation Matrix…) are used. Result show that in this organization there is meaningful relationship between organization culture and effectivenessr =.78, p.01). Overall result support the idea that there is a close relationship between organizational culture and effectiveness and indicate that Denison’s model can be used as a diagnostic tools to understand organization culture and it’s impacts on different dimensions of effectiveness in physical education organization of Islamic republic of Iran.
  • Status of Teaching P.E Course in the First Three Grades of Elementary Schools of Iran
    Amir Ahmad Mozaffari, Mohammad Reza Moeinfard, Hossein Poursoltani, Batol Moshref Javadei, Mohammad Reza Esmaeli Page 119
    The main purpose of this study was to describe the status of teaching and operation of physical education course in the first three grades of elementary schools of Iran. The samples of this research were 796 men and 325 women teachers, and 691 men, and 500 women principals that selected randomly from schools of fifteen, provinces, which divided to five regions according to their geographical locations. A researcher made questionnaire was used as instruments to collect data from teachers and principals. The Validity of questionnaire was evaluated by 15 physical education experts. The descriptive and inferential statistics were used to analyze the descriptive data and intended hypotheses. The result showed that: 1- The majority of teachers and principals had diploma or two years college degree. 2- About %70 of teachers were not specialist in physical education. 3- The majority of teachers (%25 men and %20 women) had teachingexperience between (1-3 years) and principals between (5 –10 years). 4- The majority of teacher (under %50) acquainted with behavioral objectives and used them in lesson plan. 5- About %40 of teachers emphasized on fundamental movements and plays in their teaching. 6- About %58 of teacher used lesson plan for their teaching. 7- Under%50 of teacher assigned grade on the basis of fulfillment of behavioral objectives. 8- About %78 of teachers used school yards for teaching physical education course. 9- About %27 of teachers assigned (%60-%80) of grade for increasing of physical fitness. 10- About %37 of teachers agreed upon using integrated physical education method for their teaching.
  • The Relationship between Organizational Adaptability and Involvement among Experts of physical Education Organization of Islamic Republic of Iran
    Majid Khorvash, Mohammada Ehsani, Feridona Tondnevis Page 133
    The main purpose of this study was to investigate on the relationship between physical activity with burn-out and achievement motivation in Physical Education Organization of Islamic republic of Iran sport experts. This study methodology is a kind of correlation between different variances. Statistical population of this study was 571 sport experts in physical education organization. The measurement tool of this study were 1-Beacke physical activity questionnaire 2-Maslash burn-out questionnaire3-Hermanes’ achievement motivation questionnaire. The validity and reliability of the questionnaires were evaluated before the distribution. The study result base on collected (280) questionnaire revealed that: The average physical activity and achievement motivation of the participants were higher than moderate. The total burn-out score of more than half of the participants was at the moderate level. The total score of physical activity and physical activity in leisure time had 27 percent of prediction power of burn-out. In short, the study results showed that playing sport and physical activity are useful and effective ways to decrease burn-out and must be more paid attention in different organizations managers and staff.
  • Survey of Job Motivational and Hygienic Factors between Physical Education Teachers
    Hassan Gharehkhni, Hashem Koozehchian, Mohammad Ehsani Page 151
    The aim of this study was to survey of motivational and hygienic factors of Tehran high schools physical education teachers based on Herzberg tow factor theory. 68 subjects (N=850) (age average was 40, approximately 60 percent male and 40 percent female) were selected with random sampling method. Data was collected by standard questionnaire (Dant1996). Data analyses were used by Pearson’s Correlation Coefficient, Independent sample T test and Anova. There was no significant difference between male and female job motivation. There was significant difference between male and female motivational factors but no significant difference between their hygienic factors. There was no significant correlation between job motivation and age, also no significant correlation between motivational and hygienic factors with age. There was no significant difference on job motivation of people with different educational level. There was significant difference between motivational factors and educational level but no significant difference between their hygienic factors.
    Conclusion
    personal variables such as age, gender and educational level rarely influence job motivation and hygienic factors but motivational factors could affect by these factors.